ZomerAcademie donderdag 3 augustus 2023: Rondvaart en bezoek Willemstad

Welzijn Lansingerland heet u voor de 12e keer van harte welkom bij de ZomerAcademie voor een gevarieerd aanbod van culturele en educatieve dagtochten.

Donderdag 3 augustus 2023: Rondvaart en bezoek Willemstad

Vanuit Bleiswijk vertrekt u met de bus naar de Spido in Rotterdam. Daar schepen we om 10.00 uur in varen vervolgens vaart u met Spido naar Willemstad, dan krijgt u een goede indruk van de Hollandse delta. Het schip zet koers naar de vestingstad via de Nieuwe en Oude Maas door het Rotterdamse havengebied, de Rhoonse Grienden, het Spui en het Haringvliet. Na inscheping kunt u genieten van koffie of thee met een verse punt appeltaart. Tijdens deze tocht serveren wij ook een heerlijke buffetlunch, bereid door ons keukenteam.

Willemstad ligt er na al die eeuwen opvallend fris opgepoetst bij. Het knusse vestingstadje biedt uiteraard gastvrijheid, terrassen van uitspanningen omringen de pittoreske haven. We zijn tenslotte in Brabant. Hier kunt u uitblazen na een groene wandeling over de stadswallen en door het stadje. De moeite waard zijn onder meer het Mauritshuis, het oude raadhuis, het Arsenaal en de vestingwerken. Wie het stadje van bovenaf wil zien, bezoekt de meer dan 400 jaar oude Koepelkerk.

Wanneer iedereen na een middag Willemstad terug is aan boord, serveert de crew een klein dessert. Op de terugreis passeert het Spido-schip onder meer de Drechtsteden. Rond 18.30 uur meren we af aan de voet van de Erasmusbrug.

Inclusief:

ontvangst met een kopje koffie of thee en appelgebak met slagroom Buffetlunch en klein dessert Stadswandeling in Willemstand onder begeleiding van gidsen vervoer per luxe touringcar

Kosten:           € 72,50

Vertrek:          9.00 uur Aan de zijkant van de Anne Frank school ( Leeuwerikstraat Bleiswijk)

Thuiskomst:     19.30 uur

Aanmelden en betalen

U kunt zicht tot en met dinsdag 30 mei 2023 aanmelden.

Alle dagtochten zijn rollator geschikt. U moet echter wel redelijk goed ter been zijn. Bij het aanmelden van de dagtocht geeft u in de omschrijving aan of u een rollator heeft. Vergeet dit niet aan te geven!

De dagtocht gaat door bij een minimum aantal deelnemers. U krijgt van ons een bevestiging als het minimum aantal deelnemers is bereikt en de dagtocht doorgaat.

Annuleren na 30 mei 2023 om welke reden dan ook is niet mogelijk aangezien wij gebonden zijn aan de kosten die met de dagtocht gemoeid zijn.

Deelname is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor materiële en immateriële schade.

De bus vertrekt op de aangegeven tijd. Zorg ervoor dat u daarom op tijd bent!

Uw gastvrouwen tijdens de dagtochten zijn Loes Kleingeld en Betty Snijders 

Klik op onderstaande link om u aan te melden.

https://welzijnlansingerland.nl/aanmelden-zomeracademie/

 

Beschikbare datums

Beschikbare tijden

    • 03-08-2023
    • 09:00 - 19:00