ZomerAcademie woensdag 26 juli 2023: Zandsculpturen & het Pluimveemuseum

Welzijn Lansingerland heet u voor de 12e keer van harte welkom bij de ZomerAcademie voor een gevarieerd aanbod van culturele en educatieve dagtochten.

Woensdag 26 juli 2023: Zandsculpturen & het Pluimveemuseum

Vanuit Bergschenhoek rijden we naar Garderen voor het bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Voordat we de mooie zandsculpturen gaan bekijken, krijgt u eerst een kopje koffie met gebak aangeboden. Het thema van het festijn is ’De Vaderlandsche Geschiedenis'. De geschiedenislessen vroeger op school waren of saai, of heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens de tentoonstelling in Garderen hoef je nooit te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. We vervolgen de route naar Barneveld voor het bezoek aan het Pluimveemuseum, waar de geschiedenis van kip en ei op boeiende wijze wordt getoond. U gaat eerst aan tafel voor een heerlijke lunch. Aansluitend maakt u kennis met het museum door middel van een rondleiding. In het authentieke veilinglokaal kunt u meedoen aan een veiling. Door met een druk op de knop de veilingklok zelf op het juiste moment stil te zetten wordt u de eigenaar van een leuk aandenken, een doosje Barneveldse eieren of een flesje advocaat. Dan wordt het weer tijd om huiswaarts te keren.

Inclusief:

• koffie met gebak

• entree

• koffietafel met soep en ei

• entree, rondleiding & veiling

• vervoer per luxe touringcar

Kosten: € 71,50

Vertrek: 8.15 uur Ontmoet! Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek

Thuiskomst: 17.00 uur

Aanmelden en betalen

U kunt zicht tot en met dinsdag 30 mei 2023 aanmelden.

Alle dagtochten zijn rollator geschikt. U moet echter wel redelijk goed ter been zijn. Bij het aanmelden van de dagtocht geeft u in de omschrijving aan of u een rollator heeft. Vergeet dit niet aan te geven!

De dagtocht gaat door bij een minimum aantal deelnemers. U krijgt van ons een bevestiging als het minimum aantal deelnemers is bereikt en de dagtocht doorgaat.

Annuleren na 30 mei 2023 om welke reden dan ook is niet mogelijk aangezien wij gebonden zijn aan de kosten die met de dagtocht gemoeid zijn.

Deelname is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor materiële en immateriële schade.

De bus vertrekt op de aangegeven tijd. Zorg ervoor dat u daarom op tijd bent!

Uw gastvrouwen tijdens de dagtochten zijn Loes Kleingeld en Betty Snijders 

Klik op onderstaande link om u aan te melden.

https://welzijnlansingerland.nl/aanmelden-zomeracademie/

 

Beschikbare datums

Beschikbare tijden

    • 26-07-2023
    • 08:15 - 17:00