Energietoeslag aanvragen voor minima

Eenmalige energietoeslag voor minima

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Voor huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum) is er een extra tegemoetkoming: de eenmalige energietoeslag van € 1.300,00 per huishouden.

Energietoeslag automatisch of aanvragen?

Eenmalige energietoeslag voor minima

Inwoners van de gemeente Lansingerland die een uitkering van de gemeente ontvangen hebben deze eenmalige energietoeslag als het goed is automatisch ontvangen. Inwoners die deze energietoeslag niet automatisch hebben ontvangen, maar wel aan de voorwaarden voldoen om voor de toeslag in aanmerking te komen, kunnen deze sinds 1 juni aanvragen. Op de site van de gemeente vinden jullie de voorwaarden en de link naar de aanvraag. Let erop dat de aanvraag voor deze extra energietoeslag voor april 2023 gedaan moet zijn.  

Uitzonderingen mogelijk? Ja!

Het kan zijn dat een inwoner een hoger inkomen heeft dan 120% van het sociaal minimum, maar feitelijk niet over dat hele inkomen kan beschikken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij loonbeslag of een schuldregeling. Leg de situatie dan voor bij de gemeente. Zij bekijken per geval of de inwoner toch in aanmerking komt voor de energietoeslag. Ook de uitzonderingssituaties moeten voor april 2023 aan de gemeente voorgelegd zijn.