Mantelzorgmaatjes gezocht

Wij zoeken vrijwilligers voor gezelschap en/of activiteiten in de gemeente Lansingerland. Daarbij kun je denken aan wekelijks naar de markt, graag een wandelingetje maken (met of zonder rolstoel) er even op uit of samen een kopje koffie drinken enz.

In overleg zoeken wij een maatje die bij jouw voorkeur van activiteit past. Een keer per week of eens in de 14 dagen is dat vaak wenselijk. Maatjes worden ondersteund door Welzijn Lansingerland. Er zijn regelmatig bijeenkomsten met de andere maatjes, er wordt scholing aangeboden en individuele ondersteuning als dat nodig is.

Omschrijving activiteit

In Lansingerland zijn er veel mantelzorgers die zorgen voor bijv. hun partner. Om deze mantelzorgers te ondersteunen en even tijd voor zichzelf te geven zetten wij ‘MantelzorgMaatjes’ in. Als Maatje kun je erbij helpen dat men het mantelzorgen in balans blijft. Je hebt belangstelling voor goed gezelschap en wil daar graag wat tijd aan besteden. Samen maak je afspraken over wat je wil doen en hoe vaak. Door het regelmatige contact groeit het vertrouwen en de onderlinge betrokkenheid.

Je hulp is bijzonder welkom,! Je komt met ons in contact via telnr. 010-5225545 (Sabine van Bruggen) of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl

Foto is van mantelzorg.nl