Welzijn

Help ons én anderen een handje mee

Home > Welzijn

Ga snel naar

Ouderenadvies

Hoe kun je zo lang mogelijk zelfstandig in je eigen woonomgeving blijven wonen? Om dit te kunnen realiseren is er vaak extra ondersteuning nodig op het gebied van wonen, zorg, welzijn en/of financiën.

Wij hebben ervaren adviseurs die hierbij kunnen helpen. De ondersteuning wordt uiteraard afgestemd op de specifieke ondersteuningsvraag en de individuele behoefte.

Lees meer

Steunpunt mantelzorg

Zorgen voor onze naasten is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. We doen dit uit liefde voor elkaar. Het kan heel mooi en waardevol zijn om voor iemand te zorgen, maar soms is het ook belastend, zwaar en intensief. Mantelzorgers geven belangeloos hulp aan iemand die het nodig heeft, soms wel 24 uur per dag. Steunpunt mantelzorg is er voor alle mantelzorgers, die zelf even wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Lees meer

Informele hulp

We bieden verschillende praktische diensten voor mensen die (even) niet mobiel genoeg zijn om dit zelf te doen. Er is een klussendienst, een boodschappendienst, een warme maaltijd-service en we helpen met de belastingaangifte. Op deze manier, met een beetje praktische hulp, kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven.

Lees meer

Huiskamers

Bij ons wordt dagbesteding een dagBELEVING! Op onze locaties in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk bieden we activiteiten aan voor zelfstandig wonende 55+ers die behoefte hebben aan (meer) sociale contacten. Er is altijd wel iets te doen!

Lees meer

Buurtbemiddeling

Onenigheid met de buren? Dat lossen we samen op. Samenleven in een buurt verloopt meestal goed, maar niet altijd. Of u nu advies, tips, een luisterend oor of daadwerkelijk bemiddeling nodig heeft: Buurtbemiddeling helpt u graag verder.

Lees meer