Buurtbemiddeling in Lansingerland
Samen leven in een buurt verloopt meestal goed, maar niet altijd. Irritaties kunnen bijvoorbeeld ontstaan bij regelmatig terugkerende geluidsoverlast. Bijvoorbeeld door verbouwingen op late of vroege tijden, blaffende honden, luid gillende kinderen of harde muziek tijdens zomeravonden. Ook door het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes kunnen irritaties ontstaan. Meestal is een gesprekje met uw buur voldoende. Soms komen jullie er dan toch niet samen uit. In dat geval kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling.
Daniëlle Koornneef
Coördinator Buurtbemiddeling
Waar kunnen wij mee helpen
Wat is buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners in Lansingerland. Buurtbemiddeling wordt ingezet als beide partijen bereid zijn om met elkaar naar een oplossing voor het probleem te zoeken. Wat de situatie ook is, buurtbemiddeling is altijd vrijwillig én vertrouwelijk.
Meer dan buurtbemiddeling
U kunt ook bij buurt-bemiddeling terecht als u vindt dat er nog geen bemiddeling nodig is maar wel tips kunt gebruiken. Hoe u bijvoorbeeld in gesprek kunt gaan met uw buur. Of om uw verhaal te delen voor advies. Soms speelt er meer waarover u vragen heeft. Ook dan kan buurt-bemiddeling een rol spelen. Wij kunnen dan schakelen met de juiste instanties.
Uw vragen worden altijd anoniem behandeld.
Geschoolde vrijwilligers
De vrijwillige buurtbemiddelaars zijn getraind voor dit werk en kennen de buurt meestal goed. Zij zijn onpartijdig, hun werkwijze is maatwerk en begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen.
Informatie en advies
Het inschakelen van Buurtbemiddeling is gratis. Wilt u meer informatie over
buurbemiddeling dan kunt u een mail sturen naar
buurtbemiddeling@welzijn
lansingerland.nl