Ben jij jonge mantelzorger?

Als je opgroeit met ziekte en zorg thuis, als één van je gezinsleden langdurig ziek is, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische problemen of een verslaving heeft, dan ben je een jonge mantelzorger. Je zorgt misschien voor je vader, moeder, broer of zus en je houdt rekening met hun ziekte of beperking of je maakt je zorgen over de situatie thuis. En soms is de ziekte spelbreker doordat plannen onverwacht niet door kunnen gaan. Je hoeft dus niet echt voor iemand te zorgen om toch jonge mantelzorger te zijn. 

Herken jij je hierin? Weet dat je niet alleen bent. Één op de vijf jongeren is mantelzorger. 

Soms kun je wel wat hulp gebruiken. 

Het zorgen voor een familielid, in combinatie met je opleiding, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Hoe zorg je nou goed voor jezelf? En welke ondersteuning is er voor je? 

Wil je eens met iemand praten? 
Neem gerust contact met ons op. Je kunt een mail sturen naar mantelzorg@84.247.11.164 of bel/app naar 06 59 82 77 74 (Sabine) of via 010-522 55 45. 

Op de volgende websites kun je meer informatie en tips vinden:

Activiteiten voor jonge mantelzorgers

Af en toe organiseren wij een leuke activiteit om even helemaal te ontspannen, samen met leeftijdsgenoten of een training speciaal voor jonge mantelzorgers. Als jij een jonge mantelzorger bent, in de leeftijd 8+ en uit de gemeente Lansingerland komt kun je hier aan meedoen.

Wil jij op de hoogte gehouden worden wat we organiseren? Laat je dan registeren bij het steunpunt Mantelzorg dan sturen we je een aanmeldformulier toe.