Welzijn Lansingerland is een relatief kleine, flexibele, lokaal gewortelde welzijnsorganisatie, die zich richt op het bevorderen van welzijn in de brede zin, preventie van zwaardere zorg en het versterken van sociale cohesie. Sinds het ontstaan in 2008, uit een fusie van verschillende stichtingen gericht op het welzijn van senioren in de regio, is de dienstverlening gaandeweg uitgebreid naar een bredere doelgroep. Wij zijn van mening dat ieder mens veerkrachtig én kwetsbaar is. Daarom ondersteunen én versterken we de veerkracht, betrokkenheid en zelfredzaamheid van de inwoners van Lansingerland.
Missie en visie
Welzijn Lansingerland bevordert de participatie van mensen in de samenleving. We richten ons op het bevorderen van welzijn in de brede zin, preventie van zwaardere zorg en het versterken van sociale cohesie. Wij fungeren als schakel tussen mens en samenleving, met speciale aandacht voor kwetsbare mensen en met betrokkenheid van de meer zelfredzamen.
In de maatschappij is er een groeiende behoefte aan participatie, ontmoeting en zorg voor elkaar. Dat burgers zichzelf redden, kunnen meedoen en zich goed voelen, is van essentieel belang voor een gezonde en vitale samenleving. Mensen willen graag zelf hun leven kunnen vormgeven, vanuit hun eigen achtergrond en overtuigingen. Welzijn Lansingerland draagt actief bij om deze mogelijkheden te vergroten. Wij zijn van mening dat ieder mens veerkrachtig én kwetsbaar is. En iedere inwoner van Lansingerland heeft zijn of haar eigen kracht om, naar vermogen, mee te doen aan de samenleving.
Wij stimuleren zelforganisatie en bieden ondersteuning waar nodig: zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig. Wij geloven dat, door te investeren in preventie, zwaardere zorg kan worden voorkomen.
Door ons brede dienstenpakket steeds meer vraag- en wijkgericht aan te bieden, en daarnaast door onze lokale inbedding, kunnen wij snel inspelen op wensen en behoeften van cliënten (en hun omgeving) en op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo ondersteunen én versterken we de (veer)kracht, betrokkenheid en zelf- en samenredzaamheid van de inwoners van Lansingerland.
Ons team
Hans Koster
Joan Reinhoudt
Piet Schipperus
Marjolein Teunissen
Mimoun Salemi
Ilona Witkamp
Ouderenadviseur
Fréderike Breugem
Ouderenadviseur
Liesbeth Buiel
Ouderenadviseur
Daniëlle Koornneef
Coördinator buurtbemiddeling
Bianca van Eeden
Ouderenadviseur
Cathy Helmstrijd-Wachtels
Ouderencoach Huiskamer Bleiswijk
Marloes Knoop
Ouderencoach Huiskamer Berkel Bij Willemien
Femi Soewu
Ouderencoach Huiskamer Bergschenhoek
Gerjo Goudriaan
Directeur
Janny Dekkers-Hamming
Ouderenadviseur
Mahtab Deliri
Ouderencoach Huiskamer Berkel
Martine Burggraaf
Financieel medewerker
Annelies Rutten
Coördinator Praktische Hulp
Robert Zell
Locatiemanager
Sabine van Bruggen
Coördinator Steunpunt Mantelzorg
Sylvia Frau-Boudesteijn
Ondersteuning Activiteiten
Urmy Mungra
Officemanager
Rosella Hoek – Evers
Coördinator V.I.P
Marleen Ruijgrok
Ondersteuning V.I.P.
Nicolien Wagner
Ondersteuning Mantelzorg, Praktische Hulp & activiteiten
Maria Boersma
Buurtcoach Berkel Naeldhorst
Vacatures Welzijn Lansingerland
Welzijn Lansingerland is een lokale welzijnsorganisatie. Wij ondersteunen zelfredzaamheid en
ontmoeting. We werken in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk.
– Vrijwillige bestuurssecretaris, kijk hier voor meer informatie
– Coördinator mantelzorgsteunpunt 28-32 uur en Ondersteuning directie 8-16 uur, kijk hier voor meer informatie (tijdelijk)
Of mail voor informatie naar info@welzijnlansingerland.nl.
Natuurlijk zijn wij wel altijd op zoek naar Vrijwilligers. Wil je proeven hoe onze Stichting, het Welzijn bevordert en op welke manieren dat wordt gedaan? Meld je aan als vrijwilliger.