Home > Welzijn > Ouderenadvies

Ouderenadvies

De ouderenadviseurs zijn er voor ouderen (67+) in Lansingerland die zelfstandig wonen, én voor hun naaste omgeving. Heeft u vragen waar u zelf niet uitkomt? Of heeft u ondersteuning nodig op het gebied van wonen, zorg, welzijn, Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), vervoer en financiën? Neemt u dan contact op met het ouderenadvies.

Wij streven ernaar dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, in hun vertrouwde omgeving. Om dit op een prettige manier te kunnen, is er vaak wat extra ondersteuning nodig.

De ondersteuning van ouderenadvies kan bestaan uit advies en informatie zoals bijvoorbeeld:
“hoe pas ik mijn huis aan” of “kan ik een WMO-indicatie krijgen“?

Maar ook uit praktische hulp: “hoe kan ik aanmelden voor de boodschappendienst?”. Of misschien zoekt u hulp bij zingevingsvraagstukken zoals “wat betekent het ouder worden voor mij?” en
“hoe ga ik om met rouw en verlies?”.

Onze ervaren ouderenadviseurs kunnen u hiermee helpen. De ondersteuning wordt uiteraard afgestemd op uw vraag en individuele behoefte.

Bianca van Eeden
Teamondersteuner ouderenadvies

Ondersteuning op maat De ouderenadviseur staat u met raad en daad bij als het gaat om:

Een bekend gezicht in huis

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich vertrouwd en gehoord voelen. Na het eerste contact met ons, zal een ouderenadviseur zich voorstellen tijdens een huisbezoek. Deze ouderenadviseur wordt uw vaste ondersteuner. Het hebben van een vaste ondersteuner heeft als groot voordeel dat er altijd een bekend gezicht langskomt. Dit maakt het gemakkelijker om samen een vertrouwensband op te bouwen. Daarnaast heeft een vaste ondersteuner kennis van uw persoonlijke situatie en weet dus wat er zoal speelt. Zo kan de ouderenadviseur u extra goed van dienst zijn.

Geestelijke verzorging

Een belangrijk onderdeel van het leven is geestelijke verzorging. Als er iets belangrijks of ingrijpends gebeurt in het leven, dan kan dat allerlei (levens)vragen oproepen. Een gesprek met een geestelijk verzorging is dan misschien iets voor u. De ouderenadviseur kan u dan doorverwijzen naar Maria Boersma, geestelijk verzorger eerste lijn. Zij is verbonden aan Welzijn Lansingerland en komt op huisbezoek, is coördinator gespreksmaatjes en geeft de cursus grip & glans.

Langskomen zonder afspraak

Naast huisbezoeken kunt u ook gebruik maken van onze spreekuren. De ouderenadviseur houdt open inloop-spreekuren voor het beantwoorden van korte vragen. U kunt zonder afspraak langskomen bij deze spreekuren.

Bijeenkomsten voor senioren

Ouderenadvies organiseert regelmatig interessante bijeenkomsten voor ouderen. De onderwerpen lopen uiteen en worden vraaggericht aangeboden. Afhankelijk van het onderwerp wordt er samenwerking gezocht met andere partijen. In de agenda staan de komende bijeenkomsten.

Vervoer

Lukt het u niet om zelf naar onze activiteiten komen?
Denk dan aan de 3B-Bus, Valys of taxivervoer Beltax.
De ouderenadviseurs vertellen u hier graag meer over.

Vragen

Heeft u een vraag voor ouderenadvies? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag daarbij staat.

Lees verder

Spreekuren Ouderenadvies

Locatie:       Bergschenhoek
Wanneer:   Maandag 10:00 uur – 12:00 uur 
Waar:          Ontmoet! Wilhelminastraat 1 
Locatie:       Bleiswijk
Wanneer:   Donderdag 10:00 uur – 12:00 uur
Waar:          De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2
Locatie:       Berkel & Rodenrijs 
Wanneer:    Dinsdag 10:00 uur – 12:00 uur
Waar:           De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 231

 

Contact opnemen

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem gerust contact met ons op.