Praktische hulp

Met praktische hulp, houd je het thuis langer vol!

Home > Welzijn > Praktische hulp

Praktische hulp

Ben u zelf niet (meer) in staat om de kapstok op te hangen? Loopt uw computer vast of is het lastig om een maaltijd op te warmen? Is er geen familie, kennis of goede buur die dat zou kunnen doen? Dan kunt u uw vraag neerleggen bij de praktische diensten van Welzijn Lansingerland. Deze diensten zijn er voor kwetsbare senioren in Lansingerland die (tijdelijk) minder mobiel zijn of die assistentie nodig hebben. Wij bieden deze laagdrempelige vorm van praktische ondersteuning aan, zoals de telefooncirkel, boodschappen- en klussendienst, maaltijd-service, seniorweb, formulierenbrigade en de belastingbrigade. Voor mensen die moeilijk het huis uit komen en meer contacten willen hebben we ook ander soort diensten, zoals onze gespreksmaatjes of mantelzorgmaatjes.

Al onze ‘praktische’ hulp wordt met behulp van vrijwilligers aangeboden.

Wil je zelf hulp aanbieden?

Als vrijwilliger bied je praktische hulp en ondersteuning aan mensen die niet (meer) in staat zijn de betreffende dagelijkse handelingen zelf uit te voeren. Het verlenen van deze hand- en spandiensten heeft als doel een bijdrage te leveren aan het zo lang en prettig mogelijk zelfstandig blijven wonen. Ben je handig met de boor of vind je het heerlijk om mensen te helpen met hun computer of een boodschapje te doen, of door twee wekelijks een zingevingsgesprek te hebben, meld je aan bij ons.

Annelies Rutten
Coördinator Praktische hulp

Waar kunnen wij mee helpen

Meer lezen
Meer lezen
Meer lezen
Meer lezen
Meer lezen
Meer lezen
Meer lezen

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Met name deze praktische hulp wordt doorgaans door vrijwilligers gegeven. Mensen die graag hun medemens helpen, door een wekelijkse boodschap of dagelijkse maaltijd te bezorgen, door af en toe een klus te doen of te helpen met belastingen. Zonder vrijwilligers zouden we deze diensten niet kunnen aanbieden. Wil jij ook je steentje bijdragen? We hebben regelmatig vacatures voor vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk

Ondersteuning bij ‘zwaardere zorg’

Naast deze praktische diensten, bieden we ook ondersteuning bij ‘zwaardere zorg’. Als u op zoek bent naar intensievere ondersteuning, met name voor kwetsbaardere mensen, zoals vervangende mantelzorg en vrijwillige palliatieve terminale zorg dan kunt u terecht bij Steunpunt Mantelzorg.

Steunpunt Mantelzorg

Samenwerkingen

Welzijn Lansingerland maakt deel uit van verschillende samenwerkingsverbanden, onder andere op het gebied van praktische diensten.