Lijkt het u fijn om een gespreksmaatje te hebben?

Wilt u graag in contact met anderen over wat er echt in u omgaat? Dat iemand naar u luistert, met geduld, interesse en aandacht? Dat u kunt vertellen over hoe uw leven is verlopen en waar u nu mee te maken heeft? En wat dat voor u betekent. Dat u kunt vertellen over waar u bang voor bent en wat pijn doet en waar uw lichtpuntjes zijn, of het verlangen daarnaar. Dat u doordat iemand oprecht naar u luistert en echte aandacht geeft, zich gezien voelt?

Dan is een gespreksmaatje wat voor u.

Voor wie?

Gespreksmaatjes zijn vrijwilligers, die er graag voor andere inwoners zijn. Voor mensen met een klein sociaal netwerk, die weinig/geen familie of kennissen meer hebben. Of voor mensen die het lastig vinden om contact te maken met anderen en zich vaak eenzaam voelen. Ook voor mensen die bijna geen sociale contacten meer hebben.

Hoe fijn zou het dan zijn als er eens in de 2 weken (of wekelijks) iemand 1 à 2 uurtjes op bezoek komt? Een maatje waar u mee kan praten over wat uw bezighoudt en om (kleine) activiteiten mee te doen. Een gespreksmaatje die tijd  maakt, aandacht geeft en een luisterend oor biedt.

Waarom een gespreksmaatje?

Dat wat u deelt vermeerdert zich. Aandacht geven aan elkaar, door te delen, maakt dat u de verbinding met jezelf en anderen (weer) kan voelen. Wanneer u kunt vertellen over uw dagelijkse belevenissen of over de wat meer bedekte belevenissen in uw hart, dan kan dat ruimte geven. Ruimte aan u aan mens, en als medemens. Soms heeft u zelf geen of weinig netwerk (meer), en soms is het fijn om eens te praten met iemand buiten uw eigen kring. Een gespreksmaatje wordt uiteindelijk een veilig vertrouwde vreemde, die er voor u is en op wie u kunt rekenen.

Lijkt het u fijn om een gespreksmaatje te ontmoeten, of heeft u er vragen over? Neem dan contact met ons op. 

Aanmelden voor/als een gespreksmaatje

U kunt u aanmelden voor een gespreksmaatje. Na aanmelding gaat de (vrijwillig) coördinator gespreksmaatjes op zoek naar een mooie match voor u.
Vrijwilligers kunnen training krijgen in bijvoorbeeld (gespreks)technieken en kunnen deelnemen aan interessante bijeenkomsten.