Telefooncirkel in Lansingerland

Iets voor u?

Woont u alleen? Is er iemand waar u even mee kan praten? Weet niemand dat u ziek thuis bent? Dan zou het toch fijn zijn, dat er iemand met u belt of (mogelijk) alarm slaat. De telefooncirkel draagt bij aan het gevoel van veiligheid door dagelijks contact. Er is contact met mensen, die in dezelfde situatie zijn als u. 

Wat is een telefooncirkel?

Een telefooncirkel bestaat uit maximaal 10 deelnemers, die volgens een vast patroon elkaar tussen 09:30 uur en 09:45 uur bellen, waardoor kan worden vastgesteld of alles in orde is en om eventueel een praatje te maken. De telefooncirkel wordt gestart door een vrijwilliger van Welzijn Lansingerland en eindigt ook bij deze vrijwilliger. Wordt bij een deelnemer de telefoon niet opgenomen, dan wordt met de vrijwilliger van de telefooncirkel contact opgenomen. Deze vrijwilliger onderneemt dan verdere actie. Een paar keer per jaar kunt u deelnemen aan een gezamenlijke koffie-ochtend, zodat u in contact kunt komen met de andere deelnemers en vrijwilligers. De telefooncirkel zijn er voor alleenstaande zelfstandig wonende senioren. Vindt u het gezellig om langer een gesprek te voeren, belt u dan wat later nog eens met één van de deelnemers, als de cirkel gesloten is. 

Aanmelden

Lijkt het u fijn om deel te nemen aan de telefooncirkel of heeft u er vragen over? Neem dan contact met Annelies Rutten, Coördinator Praktische Hulp op telefoonnummer 06-598 31 688 of info@welzijnlansingerland.nl